5 Redenen waarom EMS-training beter is dan een reguliere workout

Door
Alain Keeven
,
12
October
2022

EMS (Electro Muscle Stimulation) training heeft veel voordelen, maar welke voordelen heeft het precies? We geven je de 5 reden waarom EMS training beter is dan reguliere training.

Efficient

Een EMS-training duurt slechts 20 minuten. In deze 20 minuten train je je volledige lichaam. Als je nagaat dat je de reguliere gym minimaal 3 a 4 keer per week moet bezoeken om resultaat te boeken is EMS-training de perfecte oplossing voor degene die niet zoveel tijd heeft (of gewoon niet zo graag naar de gym gaat).

Je boekt direct resultaat

Zelfs bij je eerste keer EMS-training voel je al resultaat. Omdat je lichaam endorfine aanmaakt en de meeste grote spiergroepen in je lichaam zijn geactiveerd ga je direct resultaat merken, bijvoorbeeld al in je houding
Ook stijve spieren zijn part of the deal... de eerste twee dagen voel je toch echt wel dat je lichaam aan het werk is geweest. Maar hè, je weet zeker dat je inspanning hebt gedaan. Binnen een periode van ongeveer 4 weken ga je je sterker voelen.

Je wordt altijd begeleid

EMS-training moet onder begeleiding, iemand moet immers de intensiteit van de EMS powersuit bedienen. Hierdoor beschik je altijd over een personal trainer. Dat is niet alleen veilig, maar daardoor kan je wel progressie blijven boeken. Een personal trainer daagt je immers altijd uit om net dat stapje extra te nemen.

Je werkt met wel 92% vanuit je spierpotentieel

Tijdens EMS-training wordt 92% van de spieren gelijktijdig geactiveerd. Vergeleken met een reguliere workout worden niet alleen de diepere spiergroepen geactiveerd, maar wordt maar liefst 62% meer spier geactiveerd. Een reguliere workout activeert gemiddeld 30%. De impulsen van de EMS powersuit gaat diep in het spierweefsel, waardoor het volledig samentrekt. Deze impulsen zorgen ervoor dat een spier net even een stapje harder gaat werken dan hij 'vrijwillig' zou doen.

EMS belast je gewrichten niet zoveel als een reguliere workout

Tijdens een reguliere workout, zoals krachttraining en hardlopen, belast je ook je gewrichten behoorlijk. Als je niet de juiste houding en coördinatie aanneemt kan dit onprettige ervaringen opleveren.
Bij EMS-training ben je niet afhankelijk van zware gewichten of high-impact training, daarom is het risico om je gewichten te overbelasten behoorlijk wat minder. EMS-training is dus niet alleen een goede oplossing voor degene met een overvolle agenda, maar ook voor mensen met gewrichtsproblemen en blessures.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.