Trainen met de Battle Rope

Door
Alain Keeven
,

De Battle Rope is een oefening die voorheen voornamelijk in de wereld van Crossfit te zien was. Maar voor iedereen die het volledige boven- en onderlichaam wilt activeren is dit een perfecte toevoeging voor jouw HITT-training.

Wat is de battle rope?

Wellicht heb je 'm wel eens zien liggen, dat enorm dikke en zware touw. Dit is de battle rope. Met de battle rope kan je verschillende 'wave' oefeningen doen. Het touw maak je vast aan een paal of andere stevige houvast.

Wat zijn de voordelen van trainen met de battle rope?

Je pakt met iedere hand een uiteinde van het touw, hierdoor train je iedere arm onafhankelijk van elkaar. Hierdoor ga je eventueel krachtsverschil tegen. De battle rope is het perfecte item om toe te voegen in jouw HITT workout, je verhoogt flink je hartslag en vraagt veel van he hele core, schouders, arm- en beenspieren. In combinatie met de EMS Power Suit train je al je spieren nog beter.

Weerstand bepalen

Je kan zelf de weerstand van de battle ropes bepalen, dit is afhankelijk van de afstand. Hoe verder je van het ankerpunt gaat afstaan, hoe lager de intensiteit wordt. Hoe dichter je op het ankerpunt gaat staan, hoe zwaarder de oefening dus ook wordt.
Let goed op je houding, hoe verder je naar achteren hangt hoe meer kracht je uit je armen gaat halen en hoe meer rust je je buikspieren geeft. Volg dus goed de instructies op van jouw trainer om het optimale uit jouw workout te halen.

Nieuwsgierig geworden? Vraag jouw trainer om de battle rope toe te voegen in jouw workout.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.