Na-zweten, hoe komt dat nou?

Door
Alain Keeven
,

De afgelopen maanden heeft ons lichaam extra hard om koel te blijven deze warme zomer. Het is gezond als je lichaam extra zweet met warm weer en helemaal tijdens en na een work-out. Maar wat kan de reden zijn dat je uren na jouw work-out nog steeds aan het zweten bent?

𝐉𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐡𝐨𝐠𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭

Heb je maximale intensiteit geleverd met jouw cardio sessie? Dan zweet je waarschijnlijk langer door dan dat je op een rustig tempo wat licht gewicht training hebt gedaan.

𝐂𝐨𝐨𝐥𝐝𝐨𝐰𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬𝐥𝐚𝐚𝐧

Als je na een training niet stopt met zweten, kan dit een teken zijn dat je jouw lichaam miet voedende tijd geeft om de temperatuur te verlagen, bijvoorbeeld door middel van een Cooldown.

𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧

Als je direct onder de douche springt verleng je hoogstwaarschijnlijk alleen maar de zweet aanval, d warme vochtige omgeving zorgt er voor dat je lichaam nog harder gaat werken om af te koelen.

𝐇𝐞𝐞𝐭 𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐨𝐟 𝐝𝐫𝐢𝐧𝐤𝐞𝐧

Pak na jouw work-out niet direct een warme kop koffie of een spicy maaltijd, ook dit zorgt alleen nog maar voor langdurig zweten.

𝐉𝐞 𝐝𝐫𝐚𝐚𝐠𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐤𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐤𝐥𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠

Kies voor ademende stoffen voor jouw work-out, een goede dry-fit stof, microfiber of mesh stof zorgt er voor dan jouw huis kan blijven ademen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.