Tips om de feestdagen te vieren zonder schuldgevoelens

Door
Alain Keeven
,
18
December
2023

Tijdens de feestdagen kunnen schuldgevoelens overmatig eten en angst voor gewichtstoename de vreugde van het seizoen overschaduwen. Be Huólì komt je te hulp met praktische tips om met een gerust hart te genieten van de feestdagen. Ontdek hoe je bewuste keuzes kunt maken zonder al te veel concessies te hoeven.

1. Eet lekker vezelrijk voedsel

Vezels spelen een cruciale rol bij het beheersen van je gewicht tijdens de feestdagen. Voeg voedingsmiddelen zoals volkoren granen, groenten en peulvruchten toe aan je maaltijden. Vezels vergroten het gevoel van volheid, helpen een regelmatige stoelgang te behouden en voorkomen overmatig eten. Schep dus nog een extra portie groentes op bij het kerstdiner of ruil de klassieke oliebol in voor een volkoren variant! 

2. Beweeg, zelfs tijdens de feestdagen

Het is verleidelijk om je normale trainingsroutine tijdens de vakantie opzij te schuiven, maar een korte pauze betekent niet dat je stil moet zitten. Na een feestelijke maaltijd is het goed om een ontspannende wandeling te maken. Dit bevordert de spijsvertering en helpt bij het verwerken van de overvloedige lekkernijen. Een beetje beweging kan een groot verschil maken en je energiek houden tijdens het feestseizoen. Dus neem het initiatief bij familie en vrienden en stel een winterse boswandeling voor na dat uitgebreide kerstontbijt.

3. Matiging met dranken

Alcoholische dranken, frisdranken en suikerhoudende dranken zijn vaak overvloedig aanwezig tijdens de feestdagen. Wees je bewust van de impact van deze dranken op je gezondheid en gewicht. Kies voor alternatieven zoals water, kruidenthee of sprankelend water met een vleugje vers fruit, lekker wat mint en schijfjes citroen bijvorbeeld. Door bewust om te gaan met je drankkeuzes, verminder je de inname van overtollige calorieën en suikers, waardoor je gewichtstoename voorkomt.

Belangrijk is dat je lekker geniet van de feestdagen met jouw dierbaren. Cheers op een vrolijke en gezonde kerst en een vitaal nieuw jaar!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.