Wat is de beste tijd voor een workout?

Door
Alain Keeven
,

Wat is eigenlijk de beste tijd om te trainen? De een staat het liefst om 6 uur in de ochtend zich in het zweet te werken en de ander gaat toch liever in de avond voor het slapen gaan.

Er zijn veel onderzoeken gedaan wat nou het beste moment is. Een in 2021 gepubliceerde studie toonde bijvoorbeeld aan dat het vermogen om hoge inspanning (en dus kracht) te leveren in de late namiddag is. Dus laten we zeggen tussen 3 en 6. Op dit zelfde moment is jouw lichaamstemperatuur op zijn piek.

Aan de andere kant lever je hoogstwaarschijnlijk in de ochtend betere prestaties als je nog vol energie zit na een goede nachtrust.

Bij de testgroep die tussen 15:00 en 18:00 uur trainde werden ook dramatische verbeteringen van de bloedsuikerspiegel en insulinewaardes vastgesteld. Tevens verloor deze groep meer vet dan de ochtend club, terwijl zij dezelfde oefeningen deden.

Toch blijft het heel persoonlijk wat voor jou het beste moment moment is om te trainen. Wat is jouw favoriete moment voor een goede Work-out?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.